421 nya doktorer upptas i det vetenskapliga samfundet vid de tekniska högskolornas promotion

14. juni 2018

De nya doktorerna promoveras och får sina doktorsinsignier, doktorshatten inom det tekniska området.

Pressmeddelanden

På outforskade vägar, TkD Natalie Segercrantzin

13. juni 2018

Natalie Segercrantz, som har disputerat inom teknisk fysik, anser att forskningsarbete ofta är som en upptäcktsresa inom vetenskapen. I ett laboratorium kan man åstadkomma något aldrig förut skådat.

Inga lyxkryssare utan forskning

6. juni 2018

Skeppsbyggare Sisko Hellgren undersökte i sin doktorsavhandling hur kryssningsfartyg kan byggas på ett tids- och kostnadseffektivt sätt utan att kompromissa med kvaliteten.

DI-ansökningsmålens betygsantagning förnyas år 2020

6. juni 2018

Fram till år 2020 förblir betygsantagningen oförändrad.

Studier

Frysningen gör det möjligt att rena vatten praktiskt taget utan extra energi

31. maj 2018

Vinterkylan kan utnyttjas i rening av avloppsvatten på ett både kostnads- och energieffektivt sätt.

Praktisk erfarenhet gagnar forskningen

30. maj 2018

Professor Pirjo Sanaksenaho hoppas att det vid institutionen för arkitektur i framtiden publiceras doktorsavhandlingar som inkluderar det grundläggande arbete som arkitekten gör, d.v.s. planering.

Forskning

Vid kommersialisering av en idé består svårigheten i att omvandla idén till en produkt

23. maj 2018

Kari Vanhatalo frågade sig hur man kan skapa mervärde för träfiber och skogsindustrin. Detta gav upphov till ett mer effektivt och ekologiskt sätt att producera pulvercellulosa.

Forskning

Allt fler kvinnor disputerar till teknologie doktor

18. maj 2018

Doktorsutbildningen och disputanderna har förändrats under årtiondenas gång. Dagens disputander blir allt yngre. Bland de utexaminerade från Aaltos doktorsprogram inom tekniska branschen är var fjärde kvinna.

Forskning

Sju nya teknologie hedersdoktorer promoveras vid Aalto-universitetet

17. maj 2018

Aalto-universitetets tekniska högskolor utfärdar hedersdoktorsgraden till betydande påverkare inom vetenskap, teknologi och arkitektur.

Prisbelönta Forskning

Utexaminerade studerande får ett modernt årskursnål på bröstet som minne

14. maj 2018

Konstnären Inni Pärnänens idé vann designtävlingen för den nål som ska ges dem som utexamineras från Aalto-universitetet.

Studier Forskning

Aalto Festival – nu med Friday Night Live

3. maj 2018

Aaltoiternas kunskap och talang lyfts fram i över 60 evenemang i maj.

Övriga

Millenniumpriset för teknologi offentliggörs 22.5

26. april 2018

Välkommen på vinnarens öppna föreläsning 23.5 till Aalto-salen, Kandidatcentret.

Samarbete Övriga

Ungdomar söker lösningar för en bättre framtid

18. april 2018

Millennium Youth Prize är en ny teknologitävling för 14–18-åringar.

Pressmeddelanden Övriga

Betongens framtid är tredimensionell

10. april 2018

Professor Jouni Punkki utforskar betongens nya möjligheter och gör ståtliga skulpturer av den.

1116 sökande antogs till magisterstudier

6. april 2018

Antalet ansökande ökade en aning jämfört med förra året.

Ökat antal sökande till Aalto-universitetet

29. mars 2018

Antalet förstahandssökande ökade inom det ekonomiska utbildningsområdet med 14 % och de tekniska utbildningarna lockade över 12 % mer förstahandssökande jämfört med förra året.

Studier

Ceremoniveckan kulminerar i tekniska områdets doktorspromotion i juni

22. mars 2018

Under Aalto-universitetets ceremonivecka firas alla som utexaminerats från universitetet.

Studier Samarbete Övriga

Tillväxtföretagscentret A Grid öppnades på campus

8. februari 2018

Finlands startup-kultur hjälpte A Grids ledare Leigh Ewin att etablera sig i sitt nya hemland.

Campus Samarbete

Sweco-room – professionella och studerande under samma tak

18. januari 2018

Sweco, som erbjuder planerings- och konsulteringstjänster för den byggda miljön, öppnade sina arbets- och grupparbetsrum i Otnäs i början av januari.

Campus Samarbete

Kundmötena till en ny nivå med ett engagerande rapporteringsverktyg

20. december 2017

Hackathon-kursens mest lovande lösning är samarbetsgruppen Apotti & Helsinki-Uusimaas app som tagits fram för handikappservice.

Studier

Ansökningsperioden för magisterprogram har börjat

15. december 2017

Ansökningsperioden för Aalto-universitetets magisterprogram är 15.12.2017 – 24.1.2018.

Studier

Nu kommer man till Otnäs med metron

18. november 2017

Västmetron knyter universitetet allt fastare till resten av huvudstadsregionen.

Aalto och Wärtsilä i samarbete i unikt motorforskningsprojekt

8. november 2017

Målet är att utveckla teknologier för behoven inom transport och energiproduktion.

Samarbete

Den gemensamma antagningen till diplomingenjörs‐ och arkitektutbildningen förnyas stegvis under åren 2019–2020

30. oktober 2017

Urvalsprovet för diplomingenjörsansökningsmålen förnyas våren 2019.

Studier Forskning Pressmeddelanden

Spektralbiblioteket talar om hur träden i de nordliga skogarna reflekterar solstrålningen

28. september 2017

Forskare har sammanställt ett spektralbibliotek som gör det lättare att tolka satellitbilder och bedöma skogarnas effekter på klimatet.

Forskning Pressmeddelanden

1 2 3 4 »