Tuula Teeri har valts till ny vd i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

23. februari 2017

Tuula Teeri lämnar rektorsuppdraget vid Aalto-universitetet sannolikt på senhösten för att bli vd på IVA.

Pressmeddelanden Övriga

Finland 100-projekten inleds

27. januari 2017

Kodningsutbildning i Afrika och en satellit i rymden. Finland 100-projekten visar förfluten, nutida och framtida kunskap.

Forskning Samarbete

Samarbete mellan studerande och aktörer inom offentlig förvaltning resulterade i innovativa digitaliseringslösningar

23. januari 2017

Kursens finalpresentationer visas under evenemanget Suomi100 – Digitaalinen Supervalta torsdagen den 9 februari.

Studier

Ny metod omvandlar näringsämnen i avloppsvattnet till gödsel

11. januari 2017

Metoden kan drastiskt minska belastningen på vattendragen och energiförbrukningen i gödselproduktionen.

Pressmeddelanden

Ansökningstiden för Aalto-universitetets magisterprogram är 15.12.2016–25.1.2017

15. december 2016

Aalto-universitetet erbjuder magisterprogram på toppnivå inom det ekonomiska, konstnärliga och tekniska utbildningsområdet.

Aalto-universitetets bibliotek förnyades till Harald Herlin-lärcentret

4. november 2016

Dynamiska utrymmen stöder en ny slags tvärvetenskaplig inlärning samt forskning och arbete.

Campus Pressmeddelanden Samarbete

Nobelpriset i ekonomi till professor Bengt Holmström

10. oktober 2016

Bengt Holmström är styrelseledamot vid Aalto-universitetet och får Nobelpriset tillsammans med professor Oliver Hart.

Prisbelönta

Resultat från forskning och konst synliga i ny nättjänst

21. september 2016

Research.aalto.fi sammanställer publikationer samt vetenskapliga och konstnärliga aktiviteter.

Tuula Teeri, rektor för Aalto-universitetet: Samhället behöver kritiska tänkare

6. september 2016

Rektor Tuula Teeri och AUS ordf. Milja Asikainen samtalade om universitetets uppgifter och samhälleliga genomslag vid inskriptionen inför läsåret.

Pressmeddelanden

Välkomna till Aalto, nya studerande!

17. augusti 2016

Över 1 500 nya kandidatstuderande och över 1 000 magisterstuderande inleder sina studier på Aalto-universitetet i höst.

Studier

Anmälan till hösten promotion har öppnats!

11. juli 2016

Anmälan stängs 15 september.

Övriga

I vårens gemensamma ansökan sökte 9 606 till Aalto-universitetet

1. juli 2016

Resultaten från högskolornas gemensamma ansökan har publicerats i nättjänsten Studieinfo.

Studier

Unga ser Aalto-universitetet som en föregångare

6. juni 2016

Enligt en imageundersökning anser människor under trettio Aalto-universitetet vara Finlands bäst kända och till totalbetyget bästa universitet.

Studier

Aalto-universitetet beslutade om storleken på läsårsavgifterna

2. juni 2016

Kandidat- och magisterprogrammen har en enhetlig prissättning.

Stora Enso ingår strategiskt samarbetsavtal med Aalto

19. maj 2016

Stora Enso ingår strategiskt samarbetsavtal med Aalto-universitetet, Chalmers Tekniska Högskola och Kungliga Tekniska Högskolan.

Pressmeddelanden Samarbete

Jouko Lampinen ny dekanus för Aalto-universitetets högskola för teknikvetenskaper

19. maj 2016

Lampinen inleder sin femårsperiod den 1 juni 2016.

Aalto-universitetet på plats 28 bland världens främsta unga universitet

6. april 2016

Times Higher Education har tagit fram en lista över 150 stigande stjärnor bland universitet.

Pressmeddelanden Övriga

Aalto-universitetet placerar all sin kärnverksamhet på huvudcampuset i Otnäs

5. april 2016

Även Handelshögskolan flyttar till Otnäs.

Campus Pressmeddelanden

1126 sökande antogs till magisterstudier

29. mars 2016

Ansökningsperioden till magisterstudier vid Aalto-universitetet gick ut den 15.1.2016 och urvalsresultaten har publicerats den 29.3.2016.

Health Capital Helsinki samlar ledande hälsoexperter

17. februari 2016

Då nya företag skapas behövs ett brett samarbete, så att de lämpliga kunskapshelheterna och människorna finner varandra.

ABB Finland donerar 400 000 euro till Aalto-universitetet

16. februari 2016

ABB:s teknologidirektör Bazmi Husain offentliggjorde donationen i samband med sitt besök.

Samarbete

President Sauli Niinistö promoveras till hedersdoktor vid Aalto-universitetets handelshögskola

10. februari 2016

Handelshögskolan utfärdar hedersdoktorgraden till president Sauli Niinistö vid den högtidliga magisters- och doktorspromotionen den 20.5.2016.

Prisbelönta Pressmeddelanden

Aalto-universitetet beslutade om hur konsekvenserna av samarbetsförhandlingarna riktas

29. januari 2016

188 personer sägs upp, genom andra förändringar avgår 128.

Samarbetsförhandlingar avslutades

18. januari 2016

Behovet av att minska personalen högst 190 personer. Dessutom skulle antalet anställda genom t.ex. pensionering minska med ca. 130 personer.

Anne Brunila vald till styrelseordförande för Aalto-universitetet

14. januari 2016

Mikko Kosonen vald till viceordförande.