Spektralbiblioteket talar om hur träden i de nordliga skogarna reflekterar solstrålningen

28. september 2017

Forskare har sammanställt ett spektralbibliotek som gör det lättare att tolka satellitbilder och bedöma skogarnas effekter på klimatet.

Forskning Pressmeddelanden

Ilkka Niemelä: Högre utbildning avgörande nationell investering

8. september 2017

Vid inskriptionen talade även borgmästare Jan Vapaavuori och AUS ordförande Joona Orpana.

Nyrenoverade Dipoli öppnar på Aalto-universitetets campus

17. augusti 2017

Dipolibyggnad i Otnäs har totalrenoverats och fungerar nu som universitetets fönster utåt, en mötesplats med låg tröskel och en gemensam huvudbyggnad.

Campus Pressmeddelanden

Intentionsavtal om tekniskt samarbetsuniversitet

5. juli 2017

Samarbetsuniversitetet stöder den positiva strukturomvandlingen i Sydvästra Finland genom universitetsutbildning och innovationsverksamhet.

Samarbete

9 984 sökte till Aalto-universitetet i vårens gemensamma ansökan – nybörjarplats erbjuds till 1 505 studerande

28. juni 2017

Antagningsresultaten för gemensam ansökan till högskolorna har publicerats i Studieinfo-tjänsten.

Tillväxtföretagscentret A Grid för hundratals aktörer till Aaltos campus

26. juni 2017

Innovationsklustret i Otnäs får ett nytt flaggskepp då ett av Europas största tillväxtföretagscenter öppnar i slutet av året.

Provost Ilkka Niemelä ny rektor för Aalto-universitetet

21. juni 2017

Rekryteringskommittén lade särskild vikt vid erfarenhet av akademiskt ledarskap, engagemang för mångdisciplinära frågor och fokus på studerande.

Pressmeddelanden

Soluppvärmning kan täcka över 80 procent av uppvärmningsbehovet i hushållen i nordiska länderna

20. juni 2017

Solenergi ger ekonomiskt rationella möjligheter att samla uppvärmningsenergi och minska koldioxidutsläppen.

Forskning Pressmeddelanden

Aalto Festival presenterar studenternas idéer

8. maj 2017

Maj är fullspäckat med publikevenemang vid Aalto-universitetet.

Campus Studier Forskning Pressmeddelanden Samarbete Övriga

Aalto är nummer ett bland unga finländare

25. april 2017

Enligt en imageundersökning uppskattar finländarna under 30-år Aaltos föregångaranda och synlighet.

Ökat antal sökande till Aalto-universitetet

11. april 2017

De tekniska utbildningarna lockade ca. 11 % fler förstahandssökande. Sammanlagt fanns det nästan 10 000 sökande.

Bootcamp för Design Factorys budskap ut i världen

11. april 2017

Kunskap om problembaserat lärande och tvärvetenskapligt teamarbete inhämtades från Otnäs.

Studier Samarbete

1033 sökande antogs till magisterstudier

5. april 2017

Ansökningsperioden till magisterstudier vid Aalto-universitetet gick ut den 25 januari och antagningsresultaten har publicerats den 5.4.2017.

Studier

Aalto-universitetet bland de hundra bästa i världen inom sina forskningsområden

29. mars 2017

Universitetets akademiska resultat fortsatte stiga under år 2016.

Pressmeddelanden

Rekryteringen av ny rektor inleds

29. mars 2017

Aalto-universitetets styrelse beslöt vid sitt möte 28.3.2017 att påbörja arbetet med rekryteringen av ny rektor.

Övriga

Tuula Teeri har valts till ny vd i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

23. februari 2017

Tuula Teeri lämnar rektorsuppdraget vid Aalto-universitetet sannolikt på senhösten för att bli vd på IVA.

Pressmeddelanden Övriga

Finland 100-projekten inleds

27. januari 2017

Kodningsutbildning i Afrika och en satellit i rymden. Finland 100-projekten visar förfluten, nutida och framtida kunskap.

Forskning Samarbete

Samarbete mellan studerande och aktörer inom offentlig förvaltning resulterade i innovativa digitaliseringslösningar

23. januari 2017

Kursens finalpresentationer visas under evenemanget Suomi100 – Digitaalinen Supervalta torsdagen den 9 februari.

Studier

Ny metod omvandlar näringsämnen i avloppsvattnet till gödsel

11. januari 2017

Metoden kan drastiskt minska belastningen på vattendragen och energiförbrukningen i gödselproduktionen.

Pressmeddelanden

Ansökningstiden för Aalto-universitetets magisterprogram är 15.12.2016–25.1.2017

15. december 2016

Aalto-universitetet erbjuder magisterprogram på toppnivå inom det ekonomiska, konstnärliga och tekniska utbildningsområdet.

Aalto-universitetets bibliotek förnyades till Harald Herlin-lärcentret

4. november 2016

Dynamiska utrymmen stöder en ny slags tvärvetenskaplig inlärning samt forskning och arbete.

Campus Pressmeddelanden Samarbete

Nobelpriset i ekonomi till professor Bengt Holmström

10. oktober 2016

Bengt Holmström är styrelseledamot vid Aalto-universitetet och får Nobelpriset tillsammans med professor Oliver Hart.

Prisbelönta

Resultat från forskning och konst synliga i ny nättjänst

21. september 2016

Research.aalto.fi sammanställer publikationer samt vetenskapliga och konstnärliga aktiviteter.

Tuula Teeri, rektor för Aalto-universitetet: Samhället behöver kritiska tänkare

6. september 2016

Rektor Tuula Teeri och AUS ordf. Milja Asikainen samtalade om universitetets uppgifter och samhälleliga genomslag vid inskriptionen inför läsåret.

Pressmeddelanden

Välkomna till Aalto, nya studerande!

17. augusti 2016

Över 1 500 nya kandidatstuderande och över 1 000 magisterstuderande inleder sina studier på Aalto-universitetet i höst.

1 2 3 »